Átmenetileg szállodai portfolió nélkül folytatja az Eventrend Group

A 30 éves magyar cégcsoport a kialakult energiahelyzet miatt kényszerű és racionális-gazdasági döntéseket hozott a többi, sikeresen működő egységének megóvása érdekében. 2022. október 1-től már nem tartoznak hozzá a korábban általa üzemeltetett hotelek. A szállodai ágazatot ugyanakkor nem számolják fel, hiszen a helyzet rendeződésével újra vissza szándékoznak térni a hotelüzemeltetéshez.

Az idén több, mint 16 milliárd forintos nettó forgalmat generáló cégcsoport döntését a kialakult energiapiaci helyzetre reagálva hozta meg, az egész cégcsoportra kiható felelős gazdálkodás elveit követve. A döntést azzal indokolták, hogy a jelenlegi energiaválság ellehetetleníti számunkra a szállodák gazdaságos és eredményes üzemeltetését. Ezért az idén rekordbevételt elérő cégcsoport egészének biztonsága és stabil működése érdekében kellett meghozni ezt a szomorú és fájdalmas, ugyanakkor szükségszerű és racionális döntést.

Az érintett szállodák, így a Siófoki Residence, a siófoki Active Holiday Hotel, a ráckevei Duna Relax, a noszvaji Oxigén Family, valamint a szintén Noszvaji Tündérkert Hotel új üzemeltetővel folytatja tovább, míg a saját tulajdonú bikácsi Zichy Hotel jövőjéről a bezárást követően döntenek.

A cégcsoport vezetői, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán hangsúlyozzák, hogy a megállapodások értelmében a tovább működő szállodákban dolgozó kollégák mindannyian megtarthatják állásukat, vagyis az ő megélhetésük ezzel a döntéssel nem került veszélybe, az új üzemeltető továbbra is számít rájuk, az átadás-átvétel már megkezdődött.   

A szállodák marketing és sales tevékenységét végző Eventrend MSH Kft. továbbra is folytatja eddigi tevékenységét a cégcsoport meglévő egységeivel együttműködve, Pázmándy Szilvia igazgató tevékenysége az Eventrend Groupban továbbra is szerteágazó és nélkülözhetetlen, így ezen a téren nem várható változás.

Az energiapiaci helyzet rendeződéséig az immár 30 éves Eventrend Group fókuszába ismét az eredeti tevékenysége, vagyis a rendezvényszervezés, az éttermi vendéglátás, és a koncessziós üzemeltetések kerülnek.