A húsvét persze mindig a gyerekeknek a legizgalmasabb, de rendszerint a felnőttek sem zárkóznak el a hagyományos finomságok élvezetétől. Engedj a pillanat varázsának és fedezd fel, mit tartogatnak számodra a húsvéti meglepetéssel készülő éttermek és kávézók!
Ilyenkor aztán lehet ám lazulni, jön a sonka és tojás mindenféle formában, kis kontyalávalóval megtámogatva (de utána sohasem vezetve!). A gyerekek várják a nyuszit és a rengeteg csokitojást, sokfelé magunknak is kell ezeket előkeresni mindenféle rejtett zugokból és szegletekből.
Az országban és a fővárosban is mindenfelé rendeznek tojáskereső/húsvéti programokat, vagy valamilyen családi elfoglaltságot, de ha ki is mozdulnál otthonról és mondjuk szereted a hatalmas, harsogó zöldbe öltözködő fák látványát és a természet újraéledésének pillanatait megélni, akkor a Városliget lehet az egyik kedvenc helyed. A Városliget Caféban az ínyencségek mellett családi programokat is szerveznek, a Gundelben pedig kétszemélyes, kifejezetten a húsvétra megkomponált tállal várják az előre regisztrálókat.
Az ünnep kihagyhatatlan része a dekoráció, amely lehet szimbolikus és valóban mindent átható. Ez utóbbival találkozhattok a Centrál Kávéházban, amely igaz húsvéti étteremmé avanzsál erre a pár napra!
Nem csak a fantasztikus látvánnyal és hagyományos finomságaival nyűgöz majd le mindenkit, de a vegetáriánusok egyenesen imádják majd, hiszen a húsmentes fogásokkal ők is hangulatba kerülhetnek – kompromisszumok nélkül. Így a húsvét kivétel nélkül mindenki számára ünneppé válhat.
Különleges édességek is születnek ebben az időszakban, ki-ki hozza magával a családi recepteket, vagy a szokásokat, amelyeket szülőhelyén ismert meg. Desszertből mondhatni sosem elég, és ide lehet gyorsan sorolni a fonott kalácsot vagy a mazsolás kuglófot, az omlós linzert, a répatortát vagy igen, a tojás-és nyusziformájú mézeskalácsot is. Színes mázakkal kifejezetten színpompás tojásokat és nyusszancsokat lehet habzsákozni. Aki nem akar elmerülni a sütőben és a cukrászmunka (sokszor kétséges eredményeket produkáló) gyakorlataiban, annak érdemes becélozni a Római partot, mert a Cziniel cukrászdában mindenféle különlegességet találtak ki azért, hogy levegyék a vendégek válláról a sütés-kavarás nyűgjét és mégis megadják a húsvéti hagyományok előtti tiszteletet.
Bár a legtöbben otthon készülnek a vendégek és locsolkodók fogadására, egyre többen érzik úgy, hogy pár nap kikapcsolódás jár. És bár a hűtőben bevetésre várnak az ilyenkor jellegzetes ételek és alapanyagok, sokan mégsem a konyhában szeretnék izzadva-kapkodva tölteni az értékes idejüket. A legjobb hír, hogy minden a rendelkezésre áll ahhoz, hogy bármit is szeress és bármi is legyen számodra az érték, könnyedén elérd és megélt azt, hiszen minden pillanat számít!